Recensie: documentaire Demi Lovato: Dancing with the Devil

De Amerikaanse zangeres die al jong als actrice begon is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest met haar drank en drugs problemen. Dat Demi Lovato verslaafd was, heeft ze al vaak in de media laten horen. Dit alles komt tot een dieptepunt wanneer de media in 2018 bericht dat Lovato door een overdosis met spoed in het ziekenhuis is opgenomen. Wat ging er die avond in haar hoofd om? Waar is het misgegaan? En hoe pakt ze nu de draad weer op om door te leven? Dat is wat haar familie, vrienden, team en Demi zelf bespreken in haar heftige YouTube documentaire Demi Lovato: Dancing With The Devil.

Al jaren is Demi Lovato het boegbeeld voor meerdere mentale gezondheidsproblemen. Zo leed de zangeres en actrice aan een eetstoornis, was ze depressief en is ze dus ook al langere tijd verslaafd aan drank en drugs. Dit laatste probleem heeft ze aangepakt waarna ze sober is verklaard. Het ging steeds beter met Lovato totdat ze in 2018 het nummer Sober uitbracht waarop ze zingt over een terugval in haar verslaving na zes jaar. Nog geen maand later komt het bericht dat Lovato een overdosis heeft genomen en met spoed naar het ziekenhuis is gebracht.

Dat Demi Lovato door deze gebeurtenis in 2018 diep is gezakt, dat zal niemand ontkennen. Hoe knap is het dus dat ze nu met haar volledige verhaal komt en daadwerkelijk probeert om er weer bovenop te komen zonder het verleden te vergeten. 

In Demi Lovato: Dancing with the Devil houdt niemand in bij het vertellen van het volledige verhaal. Alle details van Demi’s leven voor, tijdens en na de overdosis worden besproken. Lovato wil dat iedereen de waarheid rondom haar dieptepunt kent, omdat er zoveel leugens de ronde gingen. Zo werd een van haar vriendinnen door Lovato’s fans als de schuldige aangewezen omdat zij die avond een feest gaf waar Lovato ook bij aanwezig was. 

Demi Lovato zingt het van haar af

Het heftige aan deze vierdelige documentaire komt aan bod wanneer de scène wordt besproken waarin Lovato bewusteloos werd gevonden door haar assistent. Uit de manier waarop toen werd gehandeld door Lovato’s team en de dokters blijkt dat het kantje boord was voor de zangeres. Dit beaamt ze zelf ook en zingt ze nu ook over op het bijbehorende album Dancing With The Devil … The Art Of Starting Over. Hierop staat ook het titelnummer Dancing With The Devil waarop Demi Lovato de heftige tekst “Almost made it to heaven, it was closer than you know” ten gehore brengt. 

De documentaire versterkt de boodschap die ze met het album over wil brengen en vice versa. Een recensie van dit album staat deze keer niet op Popvaulture maar is te lezen via online muziek magazine Maxazine. (Kijk hier ook voor andere albumrecensies van mij op Maxazine). Voor fans van Demi Lovato, maar ook voor geïnteresseerd is de documentaire zeker een aanrader! Het is een schokkend verhaal waarvan je eigenlijk maar de halve waarheid al had kunnen weten. 

De documentaire Demi Lovato: Dancing With The Devil is niet te zien op een van de populaire streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ of Amazon Prime Video, maar is ‘gewoon’ voor iedereen te zien op YouTube.