Recensie: Red Notice

De allerduurste Netflix film ooit! Voor Red Notice heeft Netflix groots uitgepakt op vrijwel alle fronten. Een bekende cast met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot, vele actiescènes en filmlocaties over de hele wereld. Het enige waar het op spaak liep, is de originaliteit van het verhaal. Het is een combinatie van Indiana Jones, Ocean’s Twelve, National Treasure, Fast and Furious en zo ongeveer elke film waarin Johnson in een jungle bivakkeert (Journey 2, Jumanji: Welcome to the Jungle en Jungle Cruise) en Reynolds zijn grappige zelf speelt (Free Guy, Deadpool, The Hitman’s Bodyguard en 6 Underground). Toch heeft Red Notice een enorm entertainment gehalte. Niet gek dus dat het naast de duurste nu ook de meest bekeken film op Netflix is.

Nolan Booth (Reynolds), de beste kunstdief ter wereld, gaat achter de gouden eieren van Cleopatra aan. Drie in totaal waarvan er twee eerder zijn gezien en de derde nog steeds spoorloos is. Maar als er een groot geldbedrag wordt beloofd aan degene die alle eieren weet te bemachtigen, dan weet je dat je niet meer de enige bent die achter de eieren aan zit.

Helaas voor Booth zit FBI-profiler John Hartley (Johnson) achter hem aan die anonieme tips krijgt van ‘The Bishop’ (Gadot). Het schaakspel is van start. Omstandigheden zorgen er echter voor dat Booth moet samenwerken met Hartley om de eieren weg te houden van The Bishop. Na een uitstapje in de gevangenis en inbreken in een van de best-bewaakte kluizen ter wereld, moet het derde ei nog gevonden worden. Gelukkig heeft Booth na jaren onderzoek wel een idee waar dit ei zou kunnen zijn. Nu nog zorgen dat The Bishop hen niet voor is en er geen andere rariteiten plaatsvinden.

Origineel genoeg voor Red Notice 2

De beste kunstdief, een FBI-profiler en de een-na-beste kunstdief op zoek naar drie waardevolle gouden eieren uit het oude Egypte. Dat is simpelweg waar het in Red Notice om draait. Met veel flauwe humor, actiescènes en plottwist weten Ryan Reynolds, Dwayne Johnson en Gal Gadot er nog best wat van te maken. De verhaallijn is alleen niet vernieuwend. Het is er een die je al vaker hebt gezien en die je waarschijnlijk ook nog wel vaker gaat zien. In Red Notice 2 bijvoorbeeld.

Jawel, een vervolg is al aangekondigd. Dat kon ook haast niet anders. Het is de best bekeken Netflix Original ter wereld! Met opnieuw Reynolds, Johnson en Gadot in de hoofdrollen zal Netflix er alles aan doen om opnieuw een hoog entertainment gehalte te creëren. Dit is immers in het eerste deel ook de basis geweest. Een zwak script waarin de humor niet altijd goed uit de verf kwam en waar de focus lag op de A-listers in plaats van het verhaal. Dat maakt wel dat het een film is die voor iedereen wel wat heeft. Of je favoriete acteur er nu in speelt, je van actiescènes en overvallen houdt of juist van list en bedrog. Red Notice heeft het allemaal. En dat is naast het zwakste ook het sterkste punt van de film. Bekijk de film puur voor entertainment doeleinden en je verveelt je geen seconde!

Poster Red Notice Netflix Dwayne Johnson Ryan Reynolds Gal Gadot

Red Notice (2021) – Netflix

Een FBI-profiler zit achter de meest gezochte kunstdief ter wereld aan en wordt met tegenzin zijn partner om een boef te pakken die hem altijd net een stap voor is.

Cast: Dwayne Johnson, Ryan Reynolds, Gal Gadot, e.a.
Regisseur/Schrijver: Rawson Marshall Thurber
Studio: Netflix