Recensie: Anouk – Trails of Fails

Een van ’s lands meest veelzijdige zangeressen is terug van weggeweest. De rockchick die Anouk eens was, heeft een tijd geleden al de overstap gemaakt naar Nederlandstalige popmuziek. Met mini-album Trails of Fails levert de Haagse ditmaal een Engelstalige, ingetogen singer-songwriterplaat.

Moeder, geliefde en vrouw. Dat is Anouk nu. De coronaperiode heeft ze vanwege haar astma alleen doorgebracht. Bang om besmet te raken. Maar wel met genoeg tijd om over nieuwe muziek na te denken. En dat heeft ze gedaan. Haar eigen rollen als moeder, geliefde en vrouw vormen de basis voor Trails of Fails waardoor het een heel persoonlijk album is geworden waarop Anouk’s fantastische stem goed tot haar recht komt.

Toch zijn het maar zeven nummers waarmee Anouk terugkeert. Haar reden hiervoor: “Liever zeven songs waar ik echt helemaal achter sta dan twaalf die misschien beter hadden gekund.” Stuk voor stuk zijn het zeven sterke nummers. Met de hulp van producer Jim Abbiss, die onder andere met Arctic Monkeys, Kasabian en Adele heeft gewerkt, zijn alle nummers tot in de puntjes uitgewerkt. En dat is te horen. Een live orkest verzorgd de muziek waarop Anouk haar gang gaat met de vocalen. Maar ook tekstueel is Trails of Fails sterk. De singer-songwriter in Anouk is sterk aanwezig.

Deze recensie van Anouk ‘Trails of Fails’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.