Recensie: Avril Lavigne – Love Sux

De populariteit van poppunk is de laatste jaren flink gestegen. Aan de basis van dit subgenre stond tieneridool Avril Lavigne. En de Canadese zangeres is nog lang niet klaar om haar gitaar aan de wilgen te hangen. Sterker nog, ze heeft een compleet nieuw poppunk album uitgebracht: Love Sux.

Met hits als Sk8ter Boi, Complicated en Girlfriend heeft de wereld kennis kunnen maken met Avril Lavigne. Ze werd, met name onder jongeren, een grote ster tijdens de “zeroes”. Maar dat tieneridool, dat is Lavigne niet meer. Dit liet ze al eerder horen op haar zesde album Head Above Water wat een verrassend volwassen album was met minder punk en meer pop. Op Love Sux heeft ze dit weer volledig teruggedraaid. Terug naar de punk. Maar helaas iets te ver terug. Waar jonge artiesten als Gayle en Olivia Rodrigo dit genre een originele draai hebben gegeven, is dat Lavigne niet gelukt.

Opener Cannonball neemt je vanaf de eerste seconde mee. De gitaar wordt aangesloten, de drums versterken en de herkenbare stem van Avril Lavigne knalt erdoorheen. Het is een leuke opener waarmee de energie van het album naar een hoog niveau wordt gebracht. En die energie weet Lavigne de volle 33 minuten lang hoog te houden.

Deze recensie van Avril Lavigne ‘Love Sux’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.