Recensie: Barbara Pravi – On n’enferme pas les oiseaux

Na haar succesvolle deelname aan het Eurovisie Songfestival, heeft de Franse zangeres Barbara Pravi Europa laten horen wat ze kan. Met Voilà veroverde ze de harten van Europa. Ze werd tweede achter de Italiaanse rock van Måneskin, maar is niet met lege handen naar huis gegaan. Van de Europese pers en commentatoren kreeg Barbara welverdiend de prijzen voor het beste nummer en de beste act uitgedeeld. De volgende stap? Een compleet album. En dat is er nu! Op On n’enferme pas les oiseaux blaast Barbara Pravi het Franse chanson een nieuw, modern leven in.

De Franse met Servische en Iraanse roots werd tijdens haar deelname aan het songfestival al veelvuldig vergeleken met grootheden in het Franse chanson zoals Jacques Brel en Edith Piaf. En met recht. Op haar debuutalbum laat Pravi verschillende stijlen horen waarbij het Franse chanson meermaals langskomt.

Deze recensie van Barbara Pravi ‘ On n’enferme pas les oiseaux ‘ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.