Recensie: Christina Aguilera – La Fuerza

Onverwacht, maar niet helemaal vanuit het niets, komt de Amerikaanse superster Christina Aguilera met een nieuw album. Geen volledig album, maar een Spaanstalige EP, La Fuerza. Na Mi Reflejo uit 2000 is dit haar tweede album waarin de zangeres haar Latino-afkomst wil benadrukken. Waarom het echter 22 jaar moest duren vooraleer ze weer wat in het Spaans uitbracht, is een raadsel. Het is in ieder geval geen niemendalletje geworden, ondanks het beperkte aantal nummers. Maar goed, de toevoeging ‘EP1’ roept verwachtingen op voor meer, en dat is terecht, want La Fuerza is het eerste van 3 delen die samen een compleet album moeten gaan vormen.

Afgelopen jaar kwam Aguilera al met de ballad Somos Nada en haar samenwerking met Becky G, Nicki Nicole en Nathy Peluso, Pa Mis Muchachas. Hierop ontpopte de inmiddels 41-jarige New Yorkse zich al als volwassen Latina. Het was toen nog de vraag of ze stand zou houden zonder de hulp van andere zangeressen. Met La Fuerza maakt ze een einde aan deze discussie.

Deze recensie van Christina Aguilera ‘La Fuerza’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.