Recensie: Demi Lovato – Dancing With The Devil … The Art Of Starting Over

Het alweer zevende album van de Amerikaanse zangeres Demi Lovato is haar persoonlijkste tot nu toe. De afgelopen jaren is Lovato veel in het nieuws geweest door haar alcohol- en drugsverslaving die in juli 2018 uitmondde in een overdosis en ziekenhuisopname. Deze gebeurtenis wordt door Lovato op haar nieuwe album vanuit meerdere oogpunten prachtig beschreven. Resultaat? Een zeer indrukwekkend album met sterke powerballads, die haar stem makkelijk kan dragen, en verlichtende popnummers.

De titel van het album slaat eigenlijk op de twee delen waarin dit album is opgedeeld. De eerste drie nummers maken deel uit van het ‘Dancing With The Devil’-gedeelte. Deze nummers beschrijven wat er vooraf, tijdens en na Lovato’s overdosis in haar hoofd omging. Met name het titelnummer ‘Dancing With The Devil’ vertelt hierbij het indrukwekkende en schokkende verhaal van de gebeurtenissen op de dag van haar overdosis. Dat het allemaal nog erger was dan wat de media schreven over haar ziekenhuisopname bezingt ze ook met de tekst “Almost made it to heaven, it was closer than you know”. Samen met de bijbehorende en heftige videoclip en YouTube-documentaire vertelt en bezingt ze in detail wat er die avond allemaal in haar hoofd omging en waarom ze naar de drank en drugs greep.

Deze recensie van Demi Lovato ‘Dancing With The Devil … The Art Of Starting Over’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.