Recensie: Ed Sheeran – = (Equals)

Het vierde album uit de wiskundige reeks van Ed Sheeran is eindelijk uit. Op = (uitgesproken als Equals) laat Ed Sheeran een vernieuwd geluid horen. Het is het meest up-tempo album van de Britse popster tot nu toe. Zijn akoestische gitaar is naar een tweede plaats geschoven en de producers hebben het initiatief overgenomen. Een verrassende keuze die ervoor zorgt dat Sheeran een nieuwe kant van zichzelf kan laten zien. Het resultaat: een goed pop-album met grote hits en gevoelige, persoonlijke nummers.

Na het succesvolle ÷ (Divide) uit 2017 is er veel gebeurd in het leven van Ed Sheeran. Hij ging op wereldtour en speelde in de grootste stadions van de wereld, stapte in het huwelijksbootje, werd vader en verloor zijn beste vriend. Na eerst aan te kondigen dat hij zou stoppen met muziek maken als hij een kind zou krijgen, kon hij het toch niet laten om over al deze gebeurtenissen te schrijven. Gelukkig maar! Want het is hem weer gelukt om een aantal pareltjes te schrijven.

Deze recensie van Ed Sheeran ‘=’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.