Recensie: First Aid Kit – Palomino

De zussen van First Aid Kit brengen hun vijfde studioalbum uit. Op Palomino laat het Zweedse folkduo horen dat ze muzikaal enkel gegroeid zijn. Samenzang en gitaardeuntjes vullen het album met positiviteit. Het levert een fijn, vrolijk staaltje muziek op.

Johanna en Klara Söderberg brengen al jaren muziek uit. Nog nooit heeft het zo volwassen geklonken als nu. Op Palomino laten de zussen horen dat ze zijn opgegroeid. Muziek maken gaat bij hen tegenwoordig steeds meer om lol hebben en (muzikale) vrijheid. Net zo vrij als een galopperend paard (palomino) in de woestijn. En dat is te horen op Palomino.

De sterke opening Out Of My Head is een aanstekelijk nummer dat naarmate het nummer vordert steeds meer popklanken krijgt. Maar de kenmerkende, snikkende stemmen van Johanna en Klara kunnen prima dit hoge tempo aan. En dat is nog maar het begin van Palomino. Met Angel en Ready To Run blijft het tempo hoog liggen. Ook hierop wordt de folk steeds meer vervangen door pop.

Het tempo gaat lager op Turning Onto You. Dit is ook gelijk waar de folk en country weer tevoorschijn komt. Het My Silver Linings-duo laat hiermee precies horen waar ze bekend mee zijn geworden. Inclusief een korte gitaarsolo en aanstekelijk refrein, laat dit nummer precies horen waar de sterke punten van First Aid Kit liggen.

Deze recensie van First Aid Kit ‘Palomino′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine.