Recensie: Froukje – Uitzinnig

Nederlandstalige popsensatie Froukje heeft de afgelopen twee jaar flink furore gemaakt. Haar eerste EP Licht en Donker werd ontzettend goed ontvangen en leverde haar meerdere hits op. Het was de vraag of de Zuid-Hollandse eenmalig van dit succes kon genieten of dit door kon zetten. Haar antwoord is te horen op Uitzinnig. Haar tweede EP die opnieuw op alle vlakken hoog scoort. Froukje is een artiest die niet snel meer weg zal gaan.

Met Groter Dan Ik brak in 2020 de 20-jarige Froukje door. Vlak voor de vele lockdowns. Met het protestlied over de klimaatcrisis stelde ze zichzelf meteen voor. Haar scherpe en vaak maatschappelijk betrokken teksten zijn sindsdien kenmerkend voor de singer-songwriter. Ze zingt over wat zich afspeelt in de wereld en over haar eigen visie daarop. Op Uitzinnig zijn haar teksten opnieuw raak. Net iets minder maatschappelijk betrokken, maar nog steeds even eerlijk en persoonlijk. Froukje weet als tekstschrijver opnieuw te overtuigen.

Met “Ik voel me ontzettend goed” begint Froukje Veenstra haar EP. Titelsong Uitzinnig gaat over de afgelopen jaren die Froukje heeft beleefd. Maar laat je niet verleiden door die eerste woorden: zo positief zijn die jaren niet geweest. Zoals bij zovelen is ook zij erachter gekomen dat roem zijn tol eist. De achtbaan waar ze in terechtkwam na het succes van Licht en Donker wordt bezongen. Het was uitzinnig. In de positieve en negatieve zin van het woord.

Deze recensie van Froukje ‘Uitzinnig’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.