Recensie: George Ezra – Gold Rush Kid

George Ezra, de Britse singer-songwriter met die unieke, diepe stem, heeft zijn derde studio-album uitgebracht. Op Gold Rush Kid laat de zanger zijn bekende vrolijke kant horen, maar ook intieme nummers zijn van de partij. En hij weet zich in beide gevallen goed staande te houden met als resultaat een leuk divers album.

Na zijn plotselinge hit Budapest uit 2014 heeft George Ezra hit na hit uitgebracht. Met als hoogtepunt zijn nummer-1-hit Shotgun waar de vrolijkheid vanaf druipt. Ditzelfde recept heeft hij gebruikt voor de eerste twee singles van Gold Rush Kid. En niet geheel toevallig, zijn het ook de openingsnummers van het album. Een vrolijk begin dus met Anyone For You (Tiger Lily) en Green Green Grass. Maar hoe vrolijk Ezra ook zingt, de teksten gaan dieper dan je denkt. Zo gaat Green Green Grass over een begrafenis. Dat moet voor hem niet zomaar een sobere gebeurtenis worden, maar een feest. Vier het leven! Iets wat hij op zijn reizen heeft gezien. Na Wanted Voyage en Staying at Tamara’s is ook op zijn derde album reizen een grote inspiratiebron geweest. Toch zijn, muzikaal gezien, de openingsnummers misschien iets te zoet, maar Ezra komt ermee weg. Met name door wat erna volgt.

Titelsong Gold Rush Kid bouwt voort op de vrolijkheid waar dit album mee begon, maar is ook de verbindende factor met de rest van het album. Uptempo coupletten en een geinige productie bij de refreinen. Maar de singer-songwriter in Ezra voort hier de boventoon. Een goede opmaat naar de rest van dit album.

Deze recensie van George Ezra ‘Gold Rush Kid’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.