Recensie: Harry Styles – Harry’s House

Net als oud-boyband leden Robbie Williams en Justin Timberlake heeft ook Harry Styles een fantastische muzikale solocarrière opgezet. Hij bewijst het nog maar eens met zijn derde soloalbum Harry’s House. De Brit maakt nog steeds popmuziek, maar wel met zijn eigen geluid. Resultaat? Een muzikaal inkijkje in het huis en hoofd van Styles. Opnieuw een sterk album dat nog maar eens laat horen dat Styles meer is dan alleen een ex-lid van een boyband.

Met Sign of the Times, Adore You en Watermelon Sugar is de zanger al een tijd niet meer weg te denken uit de popmuziek. Hij herhaalt dit kunstje met de eerste single van Harry’s House. Op As It Was introduceert Styles zijn nieuwste album. Een jaren ’80 tintje licht afgekeken van de grootste hit van a-ha, Take On Me. Het zet de toon van het album: intieme teksten op kalme en verrassende, maar herkenbare klanken uit de jaren ’70 en ’80.

Met Music For a Sushi Restaurant komt Harry funky binnen. Een geinige titel die meteen je interesse wekt. En het nummer maakt het meer dan waar. Met jazz en funk invloeden, waarin hij de ingrediënten van sushi gebruikt om zijn verlangen naar een relatie te beschrijven, is dit de perfecte opening van het album.

Deze recensie van Harry Styles ‘Harry’s House’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.