Recensie: Imagine Dragons – Mercury – Act 2

Na een eerste akte kon een tweede natuurlijk niet uitblijven. Met Mercury – Act 2 levert Imagine Dragons nog eens een uur vol nieuwe muziek af. Maar ook dit op tweede deel weet de band niet te overtuigen.

Over de jaren heen heeft Imagine Dragons wereldwijd grote successen beleeft. Het is dan ook niet voor niets dat ze op zowel Pinkpop als Rock Werchter een headline show gaven. Opvallend is wel dat het naamgevende album op deze Mercury Tour opvallend weinig input heeft. Op de singles na dan. Want die deden het nog wel redelijk op de radio en in de hitlijsten.

Zo ook singles Bones en Sharks die op Mercury – Act 2 te vinden zijn. Beide flink geproduceerde popnummers waarop zanger en tekstschrijver Dan Reynolds volledig uit zijn dak kan gaan. Misschien ietwat overdreven, maar het zijn wel de nummers waarop Imagine Dragons het beste uit de verf komt.

Wat op Act 1 al gold, geldt ook op Act 2: de teksten zijn erg persoonlijk. Waar Reynolds zich op eerdere albums nog achter metaforen en beeldspraak verstopte, zingt hij nu precies wat hij voelt en denkt. Het levert tekstueel intiemere nummers op zoals Crushed, Waves en I Wish. Maar zorgt er ook voor dat die magische eigen interpretatie verloren gaat.

Deze recensie van Imagine Dragons ‘Mercury – Act 2′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.