Recensie: James Bay – Leap

De Britse James Bay is terug van weggeweest. Hij heeft zijn lange lokken weer laten groeien en hoed opgezet. Precies zoals hij bij zijn succesvolle debuutalbum‘Chaos and the Calm ook had. Terug naar het begin dus. Imago en al. Maar het is hem op Leap niet gelukt opnieuw een origineel folkrock album neer te zetten.

Met een debuutalbum als Chaos and the Calm is een tweede album lastig. Een imagoverandering in 2018 leverde Electric Light op. Een album dat ook Bay liever snel vergeet. Terug naar het begin dus. Inclusief hoed en lange lokken. En ook muzikaal grijpt Bay terug op de folkrock die hem in 2014 geen windeieren heeft gelegd. Zijn derde studioalbum Leap heeft dan ook veel weg van zijn debuut. Erg veel.

Met Give Me The Reason opent Bay sterk. Zijn rauwe stem over het indie-folk openingsnummer grijpt zeer duidelijk terug op het geluid van Chaos and the Calm. Met name grote hit Hold Back The River is duidelijk terug te horen. Het aanstekelijke Nowhere Left To Go volgt. Een popnummer dat je na een keer luisteren al mee kan neuriën/zingen. Niet bepaald wat je bij Bay verwacht, maar hij komt er mee weg.

Deze recensie van James Bay ‘Leap′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.