Recensie: James Blunt – Stars Beneath My Feet (2004 – 2021)

De Britse James Blunt heeft al een flinke carrière achter de rug. Hij is inmiddels wereldwijd een bekende naam en zijn nummers You’re Beautiful en Goodbye My Lover mogen zich onder de klassiekers scharen. Zelf is Blunt ook tot de conclusie gekomen dat hij al heel wat op zijn naam heeft staan. Vandaar dat hij nu met een greatest hits album komt! Op The Stars Beneath My Feet (2004 – 2021) staan alle hits van Blunt, live-opnames én vier nieuwe nummers. Het is een fijne compilatie geworden waar al het prachtige materiaal van Blunt op te vinden is. En daarvan herken je er waarschijnlijk meer dan je in eerste instantie denkt.

Zijn debuutalbum Back to Bedlam stamt alweer uit 2004. Het betekende zijn wereldwijde doorbraak. Nog vijf albums volgden en nu dus een compilatie van de beste nummers uit zijn uitgebreide oeuvre. En dat zijn er behoorlijk wat! Met 30 nummers staat het album bomvol en reis je mee door Blunt’s carrière. Van zijn hits uit 2004 tot een aantal nieuwe nummers uit 2021.

Als singer-songwriter doet Blunt niet onder voor andere grote Britse sterren. Dit heeft hij keer op keer bewezen. Zijn muzikale stijl is door de jaren heen wel iets veranderd. Hij is bekend geworden met gevoelige nummers die veel weg hebben van een piano ballade. Toch heeft hij al op zijn laatste album Once Upon a Mind geëxperimenteerd met wat meer up-tempo nummers zoals OK en Cold.

Deze recensie van James Blunt ‘The Stars Beneath My Feet (2004 – 2021)’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.