Recensie: Jessie Ware – That! Feels Good!

Britse zangeres Jessie Ware brengt met That! Feels Good! een feelgood album uit waar je u tegen zegt. Van begin tot eind neemt Ware je mee door een muzikale tocht vol swing, funk, disco, soul R&B en pop. Een waar feestje om te beluisteren.

That! Feels Good! is het vijfde album van Jessie Ware. De zangeres brengt al jaren muziek uit met een vleugje soul en R&B. Maar ditmaal gaat de focus meer dan ooit naar de disco en funk. Het is geïnspireerd op de klanken van Remember Where You Are, een nummer op haar vorige album What’s Your Pleasure?. Het is makkelijk bands als Chic en Sister Sledge terug te horen op dit nieuwe album.

Met single Free Yourself kondigde Ware het album aan. Een geweldig disconummer dat klinkt alsof het in de jaren 70 is gemaakt. Het aanstekelijke nummer – met name door de drums, speelse piano en Ware’s sterke vocalen – is de perfecte aankondiging geweest voor het album. Op That! Feels Good! is het dan ook een van de hoogtepunten. Voor Ware letterlijk, want zelfliefde is een onderwerp dat ze niet uit de weg gaat. Ook nu niet. Zwoele jaren 70 disco dus. Maar nee, dit komt uit de 21e-eeuw.

Jessie Ware heeft zich laten inspireren door vrouwelijke disco grootheden als Chaka Khan en Donna Summer. En dat is te horen. Niet alleen muzikaal heeft het album veel weg van iets wat deze powervrouwen hadden kunnen maken, ook vocaal komt Ware in de buurt. En dat is een prestatie. Ware mag zich met recht de discoqueen van de 21e eeuw noemen.

Deze recensie van Jessie Ware ‘That! Feels Good!′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk hier alle recensies in samenwerking met Maxazine.