Recensie: John Legend – LEGEND

Op het achtste studioalbum van John Legend vat hij zijn rijke carrière samen. Het ietwat gedurfd genaamde LEGEND past niet in één hokje. Van soul en R&B tot pop en een poging tot reggae. Alles komt voorbij. Maar dat betekent niet dat de zanger ook in elk genre uitblinkt. Het album zal zeker geen “legende” worden.

John Roger Stephens heeft al bij de start van zijn carrière de naam Legend aangenomen. Gedurfd. Nu durft hij het aan om ook zijn album ernaar te vernoemen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Helaas maakt Stephens deze niet waar.

LEGEND bestaat uit 24 nummers verdeeld over twee delen: act 1 en act 2. De eerste akte laat John Legend zijn soul en R&B kant horen. Met verrassend openingsnummer Rounds zet Legend de toon. De vrolijke noten klinken vervolgens door in Waterslide, een nummer dat niet had misstaan op een van de beste funkalbums van de afgelopen jaren: An Evening With Silk Sonic.

Dat het de bedoeling was van Legend om te starten met twaalf uptempo nummers, blijkt wel uit de schrijvers en producers die hij heeft ingeschakeld. Onder andere Charlie Puth, Julia Michaels, Ryan Tedder (OneRepublic), Saweetie en JID hebben meegewerkt aan LEGEND. Dat er aanstekelijke nummers te horen zijn, is dus niet zo gek. Houdt de tekst buiten beschouwing en Dope is een van de betere nummers. Net als All She Wanna Do gemaakt om dit album op radio en afspeellijsten te promoten. En voor de eerste akte zijn dit uitstekende keuzes. Voor de tweede akte, zouden andere nummers meer van toepassing zijn.

Deze recensie van John Legend ‘LEGEND′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.