Recensie: Kacey Musgraves – Star-Crossed

Drie jaar na haar succesvolle en veelgeprezen album Golden Hour uit 2018 is Kacey Musgraves terug. Met dezelfde producers achter haar Grammy-winnende vorige album, slaat ze een gelijkwaardige weg in met Star-Crossed. Een popalbum met muzikale invloeden uit de country waar Musgraves ooit in is begonnen. Een album als Golden Hour opvolgen, is niet makkelijk. Toch is Musgraves erin geslaagd een degelijke opvolger neer te zetten.

Waar op Golden Hour een gelukkige Musgraves zingt over haar relatie met country zanger Ruston Kelly, staat haar scheiding van diezelfde Kelly centraal op Star-Crossed. Musgraves doorloopt haar complete huwelijk. Van begin tot eind. Van zoekende naar hoe je een goede vrouw moet zijn op het aanstekelijke en licht met autotune aangetikte good wife. Tot nummers over acceptatie, sterker ergens uitkomen (what doesn’t kill me) en het licht aan het einde van de tunnel (there is a light). De verschillende fases waar Musgraves doorheen is gegaan na haar scheiding, worden allemaal bezongen op Star-Crossed. Een erg persoonlijk album dus.

Deze recensie van Kacey Musgraves ‘Star-Crossed’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.