Recensie: Mabel – About Last Night

In 2019 was ze daar ineens: Mabel. Met de single Don’t Call Me Up bestormde ze in binnen- en buitenland de hitlijsten. Een album en meerdere hits volgden. Een tweede album kan dan ook niet uitblijven. Op About Last Night laat Mabel de popster die ze wil zijn horen.

Waar haar debuutalbum High Expectations nog een mix tussen R&B en pop was, is dat eerste genre volledig weggevallen op About Last Night. Het is pure pop geworden. Iets wat de Britse zangeres met Zweedse en Spaanse roots goed staat. Toch weet ze zich niet te onderscheiden van andere moderne popsterren zoals Dua Lipa, Ariana Grande en Katy Perry.

Wat Mabel gisteravond ook heeft gedaan, ze heeft een leuke avond gehad. De vrolijkheid spat van de muziek af. Uptempo, dansbaar en overgeproduceerd. Vrijwel elk nummer op About Last Night zou niet misstaan in een hitlijst. Het is dan ook niet raar dat single Let Them Know een commercieel succes is. Dit komt deels ook door het uitbrengen ervan via het sociale medium TikTok inclusief bijbehorend dansje. Slim gespeeld, maar het toont ook aan dat er voor dit album meer een commercieel dan muzikaal pad is weggelegd.

Deze recensie van Mabel ‘About Last Night′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.