Recensie: Maggie Rogers – Surrender

Na Heard It in a Past Life brengt de Amerikaanse Maggie Rogers nu haar tweede album uit. Op Surrender laat Rogers haar groei horen. Alhoewel ze haar eigen muzikale richting nog niet heeft gevonden, is de mix van folk, indierock en pop die ze op Surrender laat horen meer dan vaak van grote klasse.

Maggie Rogers werd in 2016 ontdekt door superster Pharell Williams tijdens een masterclass die ze van hem kreeg. Ze speelde Alaska voor hem af en hij was zichtbaar ontroerd. Het was het begin van een grote carrière voor de jonge Rogers, want nog geen vijf jaar later heeft ze al op alle grote festivals gestaan met enkel een debuutalbum en een paar EPs uit.

Op haar tweede album begint Rogers sterk. Op Overdrive introduceert ze de elektrische gitaar en doffe drums die op Surrender een hoofdrol hebben. Ze zorgen ervoor dat Rogers sterke doch kwetsbare zangstem goed wordt ondersteund. Maar toch levert ze wel iets in op het gebied van originaliteit. Dat wat ze op debuutalbum Heard It in a Past Life wel had.

Deze recensie van Maggie Rogers ‘Surrender′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.