Recensie: MEROL – Troostprijs

De mierzoete synthpop van Merol doet al een tijdje mee in de Nederlandstalige popscene. Na een aantal succesvolle singles en EP’s komt de zangeres nu ook met haar debuutalbum. Op Troostprijs brengt Merol precies wat je verwacht en meer.

Merol, artiestennaam van Merel Baldé, kwam met haar grappige en gedurfde liedjes in één klap aan de top. Nummers als lekker met de meiden, hou je bek en bef me en kerst met de fam werden grote hits. De aanstekelijke en dansbare electro- en synthpop onder brutale en herkenbare teksten is het recept wat Merol al vanaf het begin van haar carrière volgt. En waarom ook niet? Het is een succesrecept dat ook op Troostprijs allesbehalve verveelt.

De jeugdige teksten van Merol zijn serieuzer geworden. Neem openingsnummer laatbloeier. Een nummer dat de maatschappelijke moeilijkheden van jongeren onder de aandacht brengt. Ook afsluiter geen feestje over het overslaan van een feestje behandelt de maatschappelijke norm die zonder problemen best eens overtreden mag worden.

En dat zijn niet de enige nummers met een serieuze ondertoon. Onder andere pastel, gemengde signalen en patronen laten een andere kant van Merol horen. Op diezelfde zwoele en dansbare muziek zijn het de poëtische teksten die Merol onderscheiden van anderen. En deze keer zeer persoonlijke teksten. Wat niet wegneemt dat de zangeres is verleerd om van elke situatie een nummer te kunnen maken, want ook die nummers komen voorbij op Troostprijs.

Deze recensie van MEROL ‘Troostprijs’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.