Recensie: Miley Cyrus – Endless Summer Vacation

Na een boos album Plastic Hearts heeft Miley Cyrus haar scheiding nu verwerkt. Een tekstueel sterk popalbum is het resultaat. Eerder uitgebrachte single Flowers staat al weken wereldwijd op de hoogste positie in de hitlijsten. De verwachtingen voor Endless Summer Vacation zijn dus hooggespannen.

Na een roerige scheiding nam Miley Cyrus muzikaal wraak op ex Liam Hemsworth. Op een aanstekelijk nummer vertelt de zangeres dat ze beter af is zonder hem. Een slimme tekst die Bruno Mars op When I Was Your Man spiegelt. Ideaal om tegenwoordig viraal mee te gaan op sociale media. Het is dan ook geen wonder dat Flowers zo’n enorme hit is geworden. Tweede single River gaat het moeilijk krijgen dit succes te evenaren.

Helaas haalt Endless Summer Vacation na deze sterke opener dit niveau niet meer. Het is een typisch popalbum geworden zonder al te veel opmerkelijke nummers. Dit werk kan in Cyrus’ oeuvre worden geplaatst in hetzelfde genre als Malibu, een eerder nummer van Cyrus. De zwoele, rustige popklanken komen meermaals terug op Endless Summer Vacation. Met name Rose Colored Lenses lijkt hier veel op, maar ook You en Island hebben hier wat van weg.

Maar vergeleken met haar vorige plaat, is Cyrus wel een andere weg ingeslagen. De scheiding is verwerkt en nieuwe liefdes zijn voorbijgekomen. Enkel Muddy Feet doet tekstueel nog aan Plastic Hearts denken. Een sterk nummer waarin haar vreemdgaande partner wordt besproken. Of dit ook over haar ex-man gaat, is niet bekend. Volgens haar fans, die op elke zin een theorie los laten, is dit wel het geval. Een wraaknummer dus. En geschreven en gezongen met Sia. Wel erg jammer dat er geen optimaal gebruik wordt gemaakt van de geweldige stem van Sia. Een paar oe’s en aa’s aan het einde van het nummer, maar meer laat de Australische zangeres niet van zich horen.

Deze recensie van Miley Cyrus ‘Endless Summer Vacation′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine.