Recensie: Milow – Nice To Meet You

Vlaamse zanger Milow is terug met feelgood album Nice To Meet You. Het achtste album dat Jonathan Vandenbroeck onder zijn pseudoniem Milow uitbrengt. De zanger levert precies wat je van hem verwacht: zoete pop met makkelijke en meezingbare deuntjes.

Sinds You Don’t Know en Ayo Technology is Milow in zowel België als Nederland een bekende zanger. Na deze grote hits uit respectievelijk 2007 en 2008 heeft de singer-songwriter geen grote hits meer gehad. Maar zijn recente deelnames aan televisieprogramma’s ‘Liefde voor Muziek’ en ‘Beste Zangers’ legden hem geen windeieren. Zijn covers en samenwerkingen, met onder andere Ilse Delange en Diggy Dex, werden goed ontvangen. Voor hem een goede tijd om een volledig album uit te brengen dus.

Wat je van Milow verwacht, is ook precies wat hij brengt op Nice To Meet You. Net als zijn eerdere singles, is het gehele album heel braaf en bevat het geen verrassingen. Dit komt met name doordat het popmuziek is. Pure pop. En af en toe zelfs te poppy. Nummers als Donkey Kong en Doc Doc Doctor hebben een aanstekelijk, doch te simpel refrein. Single ASAP heeft nog een leuke gitaarriff in de intro en een zomerse sfeer, maar het is niet voldoende om het album omhoog te halen. Al zingt hij erover, het Guinness Book of Records gaat Milow niet halen.

De titelsong Nice To Meet You, een akoestisch gitaarnummer, is dan weer wel een van de hoogtepunten. De singer-songwriter in Milow is hierin duidelijk aanwezig. Het persoonlijke nummer over zijn kinderen begint klein en blijft klein. Het is het moment waarop Milow het sterkst in zijn songteksten is. Maar ook muzikaal zit Nice To Meet You goed in elkaar.

Deze recensie van Milow ‘Nice To Meet You’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.