Recensie: Nina Nesbitt – Älskar

De Schotse singer-songwriter Nina Nesbitt gaat terug naar haar roots op Älskar. Haar derde album, na Peroxide en The Sun Will Come Up, the Seasons Will Change, staat in het teken van haar Zweedse roots en liefdesrelaties. Dat het album Älskar heet is dan ook niet gek: het is het Zweedse woord voor liefde.

Op dit sterke popalbum heeft Nesbitt de hulp ingeschakeld van Zweedse producers. Niet gek als je een popalbum wilt maken. De Zweden weten namelijk hoe muziek tegenwoordig wordt geproduceerd. Opkomende vrouwelijke Zweedse producers ELVIRA (Taylor Swift, The Weeknd en Ed Sheeran) heeft aan Älskar meegewerkt op No Time (For My Life to Suck). Het heeft een vrolijk en aanstekelijk popnummer opgeleverd. Niet overdreven pop, maar genoeg om het in hitlijsten goed te doen. Dit zou Nesbitt’s doorbraak bij het grote publiek kunnen betekenen.

En No Time (For My Life to Suck) is niet de enige gegadigde om Nesbitt groot te maken. Voor de liefhebbers van vrolijke, uptempo popmuziek heeft het begin van Älskar genoeg te bieden. Leuke popnummers als Teenage Chemistry, Pressure Makes Diamonds en Limited Edition zullen qua tekst en productie geen hoge ogen gooien, maar de gelijkenis met andere popnummers maakt ze erg aanstekelijk.

Toch is pure pop niet het enige waar Nesbitt goed voor is. Sterker nog, ze blinkt uit op de rustige nummers op het album. En gelukkig is daar geen gebrek aan. Al halverwege verandert de vrolijke, geproduceerde muziek naar akoestisch. Nesbitt pakt haar gitaar er weer bij, het instrument waarmee ze met Stay Out haar doorbraak kende, en zingt er prachtig overheen. De muziek lijkt erg op wat Ed Sheeran in zijn beginjaren uitbracht. Overigens is Sheeran ook verantwoordelijk geweest voor de doorbraak van Nesbitt. Niet gek dus dat hun muziek op elkaar lijkt.

Deze recensie van Nina Nesbitt ‘Älskar′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.