Recensie: Noah Cyrus – The Hardest Part

‘De dochter en het zusje van’ is goed op weg om een muzikale carrière voor haarzelf te creëren. 22-jarige Noah Cyrus heeft na drie EPs en een paar losse samenwerkingen nu haar debuutalbum uitgebracht. Op The Hardest Part laat de jonge zangeres horen wie ze is. Zowel persoonlijk als muzikaal. Een makkelijk weg te luisteren album, maar als je goed luistert heeft Cyrus al een hoop ervaren op zo’n jonge leeftijd.

Met openingsnummer Noah (Stand Still) zet Cyrus de toon van The Hardest Part. Een extreem persoonlijk nummer waarin ze twijfelt of ze wel 21 jaar oud zou worden. Haar vader, country zanger Billy Ray Cyrus, heeft haar uit een diep dal getrokken. Cyrus bezingt haar verslaving aan antidepressiva. Van een hevige verslaving op jonge leeftijd tot de afkickperiode. Niets blijft buiten beschouwing. Een krachtig nummer dat zowel tekstueel als muzikaal alle kanten op gaat. De juiste opening van het album. Maar het openingsnummer is verre van het enige persoonlijke nummer. Met haar zwoele stem die tussen Miley Cyrus en Julia Michaels in valt, weet ze de meest gevoelige onderwerpen te bezingen. De kwetsbaarheid en kracht van de jonge zangeres is dan ook het gehele album door te horen.

Deze recensie van Noah Cyrus ‘The Hardest Part′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.