Recensie: Norah Jones – I Dream of Christmas

De Amerikaanse jazz-zangeres Norah Jones brengt de kerstsfeer naar je toe met haar eigen kerstalbum I Dream of Christmas. Haar dromerige, warme, jazz-stem lijkt wel gemaakt om kerstnummers te zingen! Meerdere klassiekers en een paar originele nummers komen voorbij op dit geslaagde kerstalbum.

Waar klassiekers als White Christmas en Winter Wonderland alom bekend zijn in de crooner uitvoeringen van respectievelijk Bing Crosby en Tony Bennett, weet Norah Jones er haar eigen draai aan te geven. En niet enkel met haar unieke stem. De gehele compositie en productie zijn veranderd. Zo is White Christmas wat meer up-tempo dan je gewend bent en heeft ze Winter Wonderland juist langzamer afgespeeld. Je herkent de nummers meteen, maar toch zijn ze nieuw door deze slimme keuzes in tempowisseling.

De mix van bestaande en nieuwe kerstliedjes is een goede keuze geweest. Album opener Christmas Calling (Jolly Jones) laat de liefde die Jones voor kerst heeft meteen horen. “I wanna hear the music play, I wanna dance and laugh and swing, I want a happy holiday for Christmas”. Een betere openingszin voor een kerstalbum had ze niet kunnen schrijven.

Deze recensie van Norah Jones’ ‘I Dream of Christmas’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.