Recensie: Novastar – Holler and Shout

De zesde plaat van Novastar is daar. Met Holler and Shout brengt de in België wonende Nederlander een opvolger van het in 2018 verschenen In The Cold Light of Monday. Een vleugje McCartney en Oasis, maar met name een grote schep Novastar. Dat is Holler and Shout. Een fijne nieuwe plaat van Novastar die zeker bij fans van zijn vorige album in de smaak gaat vallen.

Novastar, de artiestennaam van Joost Zweegers, is voor dit album naar Brighton gegaan. Daar heeft hij samengewerkt met Mikey Rowe, de toetsenist van onder andere Noel Gallagher’s High Flying Birds. Niet heel gek dus dat de nummers op Zweegers nieuwste album ook wat weg hebben van Oasis.

Eerder verscheen al de single Deep Are The Eyes. Een typisch Novastar nummer. Vrijwel zonder intro laat Zweegers zijn herkenbare stem over een piano horen. Waarna in het refrein de piano wordt versterkt met de gehele band. Toch blijft die dijk van een stem wat dit nummer zo sterk maakt. Het recept waar Novastar met The Best Is Yet To Come en Never Back Down mee is doorgebroken, verveelt nog steeds niet.

Deze recensie van Novastar ‘Holler and Shout’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.