Recensie: Phoebe Green – Lucky Me

Na al geruime tijd aan de muzikale weg te hebben getimmerd, brengt Phoebe Green haar debuutalbum Lucky Me uit. De uit Manchester-afkomstige singer-songwriter heeft lange tijd voornamelijk indiepop op haar gitaar uitgebracht. Maar nu gooit ze het over een andere boeg. De gitaar is aan de kant gezet en de electropop is tevoorschijn gekomen. Lucky Me is een gewaagd album waarmee Phoebe zichzelf op de kaart heeft gezet. Hier wil je meer van horen!

Met invloeden vanuit alle hoeken van de popmuziek (van Billie Eilish, Lady Gaga en HAIM, tot FKA Twigs, Lorde en Radiohead), heeft Phoebe Green een flinke mix te pakken. Haar album gaat dan ook alle kanten op. Openingsnummer Break Your Heart geeft het album een psychedelische en mysterieuze start terwijl Just A Game een echt popnummer is. De bonte verzameling aan genres toont de verscheidenheid van Green. En het past allemaal verrassend goed op Lucky Me.

Het album bevat flink wat persoonlijke teksten. De jonge zangeres heeft een moeilijke tijd achter de rug en moet zichzelf eraan herinneren dat ze geluk heeft gehad met het leven dat ze nu heeft. De woorden “lucky me” staan niet voor niets op de achterkant van haar hand getatoeëerd. Op de titelsong in jaren ’80-stijl laat ze dit verhaal horen. De dagen worden moeilijker, maar zodra ze erover spreekt wordt ze verwend genoemd. Ze moet van geluk spreken met wat ze heeft. Een donkere tekst op een vrolijk nummer. En daar is Green niet vies van.

Deze recensie van Phoebe Green ‘Lucky Me′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.