Recensie: Red Hot Chili Peppers – Unlimited Love

Na zes jaar zijn de Red Hot Chili Peppers terug. Ze leveren een sterke comeback op hun twaalfde studio-album Unlimited Love. Het is fijn de Peppers weer te horen en al helemaal nu gitarist John Frusciante zich na zestien jaar weer bij de band heeft gevoegd. Zijn muzikale bijdrage is dan ook duidelijk hoorbaar op het nieuwe album.

Dik een uur lang aan nieuwe muziek. Met maar liefst 17 nummers maken de Red Hot Chili Peppers hun comeback. Gelukkig geldt hier niet dat kwantiteit over kwaliteit gaat. De Peppers blijven het hele album op een hoog niveau met zelfs een paar uitschieters naar boven. Het is een dik uur liefde voor de luisteraar. De vreugde die de band heeft gehad tijdens de productie, spat dan ook van de muziek af. Het is een volwassener album waarop de muzikanten inspiratie hebben geplukt van verschillende genres. Met name rock, pop en funk zijn volop aanwezig, maar ook jazz, blues en country maken hun opwachting. Het is typisch Red Hot Chili Peppers, maar wel wat rustiger dan gewend. De drukke drumbeats en (bas)gitaarriffs blijven ditmaal grotendeels uit.

Deze recensie van Red Hot Chili Peppers ‘Unlimited Love’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.