Recensie: Sam Fender – Seventeen Going Under

Britse singer-songwriter Sam Fender brengt zijn tweede studioalbum uit genaamd ‘Seventeen Going Under’. Geschreven en opgenomen terwijl hij in zijn thuisstad North Shields in lockdown ging na een gecancelde tour. Een album over zijn geliefde stad en haar inwoners. Invloeden van grote artiesten zijn duidelijk hoorbaar, maar Fender’s eigen, unieke geluid is ontwikkeld en sterk aanwezig. Een goed, persoonlijk album waar menig indierock liefhebber van zal genieten.

Het platte Engelse accent van Fender siert hem en zijn muziek. De teksten over zijn leven in een arbeidersdorp worden er geloofwaardig van. Titelnummer ‘Seventeen Going Under’ is de opening van het album. Op dit sterke nummer beschrijft Fender de worstelingen die hij had toen hij zeventien was. Na een moeilijke jeugd kijkt hij nu terug. Op een positieve en hoopvolle manier. Het is het begin van een album over de reis van het opgroeien en volwassen worden.

Deze recensie van Sam Fender ‘Seventeen Going Under’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.