Recensie: Sigrid – How To Let Go

De Noorse popzangeres Sigrid levert met haar tweede studio-album een fijn feel-good album af. Na twee EPs en haar debuutalbum, is How To Let Go het altijd moeilijke tweede album. Sigrid slaagt er met vlag en wimpel in om ook deze tot een succes te maken. Haar stem, persoonlijke teksten en fijne nummers zijn op hun best op dit album.

Sigrid Solbakk Raabe loopt al een paar jaar mee in de popwereld. Met singles als Sucker Punch, Don’t Kill My Vibe en Strangers wist ze in zowel haar thuisland als andere Europese landen al snel de hitlijsten te bereiken. Na begin dit jaar single Head on Fire met de Britse Griff uit te brengen, komt Sigrid nu met een volledig album. Een album over volwassen worden en de worstelingen die daarbij komen kijken.

Openingsnummer It Gets Dark is meteen een goede graadmeting voor de rest van het album. Een rustig begin waarop Sigrid’s prettige, hese stemgeluid een goede eerste indruk achter laat. Als vervolgens de drums erbij komen, gaat het tempo omhoog. En dit is niet het enige nummer op How To Let Go dat gebruik maakt van een aanstekelijke drumbeat. Zo ook de single Mirror. Een nummer over zelfacceptatie: “I love who I see looking at me in the mirror”. Een goede single die perfect bij dit album past.

Deze recensie van Sigrid ‘How To Let Go’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.