Recensie: The Lumineers – Brightside

Met je debuutsingle een wereldwijd succes boeken. Het is The Lumineers gelukt met Hey Ho. De single stond op debuutalbum The Lumineers. Inmiddels is de Amerikaanse folk rock band gearriveerd bij alweer hun vierde album. Op Brightside brengt het duo, bestaande uit Wesley Schultz en Jeremiah Fraites, een vrolijke noot. Resultaat? Een vrolijk en leuk folk album dat helaas geen onuitwisbare herinnering weet achter te laten.

Wat The Lumineers zelf ook al eens gezegd hebben, ze maken geen moeilijke muziek. Zowel muzikaal als tekstueel luistert het makkelijk weg. Vandaar ook een vrolijk thema dat oproept om naar de positieve kant te blijven kijken. Het past perfect bij The Lumineers en is precies wat ze op Hey Ho en Ophelia al eerder lieten horen.

Brightside is al binnen een half uur te beluisteren. Kan ook niet anders met maar 9 nummers. Hiervan is het openingsnummer en tevens de titelsong aan het einde ook nog als Reprise te horen. Iets wat je vaker ziet de afgelopen jaren. Een album met een begin en een eind. Ook The Lumineers hebben hiervoor gekozen en hebben zo een mooi geheel van deze vrolijke plaat gemaakt.

Deze recensie van The Lumineers ‘Brightside’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.