Recensie: The Weeknd – Dawn FM

De Canadese zanger The Weeknd heeft zijn vijfde album uitgebracht. Nog geen vier dagen na de aankondiging verscheen Dawn FM, de opvolger van zijn succesvolle album After Hours uit 2020. Opnieuw een synthpop album, maar deze keer iets toegankelijker en commerciëler dan zijn voorganger. Opnieuw is het hem gelukt een enorm sterk album af te leveren!

Dat The Weeknd, artiestennaam van Abel Tesfaye, uit pure muzikale creativiteit bestaat, liet hij al vaker horen en zien. De videoclips van zijn After Hours singles vertelden een volledig verhaal dat eindigde op het podium tijdens de Super Bowl Half-Time show. Ook nieuw album Dawn FM is een conceptalbum en wijdt zich geheel aan het hiernamaals. En dit concept begon al bij de bekendmaking van de albumhoes. Het is opnieuw een portret van The Weeknd. Maar het is natuurlijk niet zomaar een portret. Met grijs haar en flink wat rimpels is de zanger oud gemaakt. Een oude man die een lang leven achter zich heeft om op terug te blikken in het hiernamaals. En dat is precies wat hij doet op Dawn FM.

De naam zegt het al, Dawn FM is een radiostation. En niet zomaar een radiostation. Het is het station dat wordt afgespeeld wanneer je in het hiernamaals terechtkomt. En de DJ? Dat is Jim Carrey. De acteur is goed bevriend met The Weeknd en verleent met veel plezier zijn sprekende stem aan dit album op meerdere nummers. Zo opent en sluit Carrey het album, maar komt hij ook tussendoor voorbij. Als een DJ die de gedraaide nummers af- en aankondigt. Typisch The Weeknd om een album te maken met nummers die op zichzelf kunnen staan, maar die gezamenlijk binnen een goed uitgevoerd concept opereren. En die connectie, dat is Carrey op het radiostation.

Deze recensie van The Weeknd ‘Dawn FM’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.