Recensie: The Wombats – Fix Yourself, Not The World

Britse indie rock band The Wombats is na een pauze van vier jaar terug met hun vijfde album. Op Fix Yourself, Not The World laat het trio een nieuwe kant van zichzelf horen. Waar The Wombats als indie rock band begonnen, laten ze op dit vijfde album heel veel pop horen. Geen probleem wanneer dit goed is uitgevoerd. En gelukkig doen ze dat!

Dat typische Wombats geluid dat op wereldwijde monsterhit Let’s Dance To Joy Division zijn intrede maakte, is opnieuw sterk aanwezig. Het zorgt voor herkenbare nummers die af en toe wel op elkaar kunnen lijken. Een zeer vernieuwend album binnen het genre is het dus niet geworden. Voor The Wombats zelf is het wel vernieuwend en zeker iets wat je nog niet eerder van hen hebt gehoord.

Zoals vaker deze jaren is ook Fix Yourself, Not The World een corona-plaat. De bandleden werkten apart van elkaar vanuit Los Angeles, London en Oslo en namen ieder hun eigen deel op. Klinkt onhandig, maar deze rare tijden hebben wel bewezen dat de creativiteit van muzikanten geen limiet kent. ’s Ochtends bespreken wat er vandaag moet gebeuren en ’s avonds alle opnames met de hulp van een producer samenvoegen tot een nummer. Het is een aparte werkwijze. Maar de beste pop- en rockproducers van deze tijd zijn dan ook gevraagd hun steentje bij te dragen. Onder andere Jacknife Lee (U2, The Killers), Gabe Simon (Dua Lipa, Lana Del Rey) en Paul Meaney (Twenty One Pilots, Nothing But Thieves) werkten mee aan dit album.

Deze recensie van The Wombats ‘Fix Yourself, Not The World’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.