Recensie: Tove Lo – Dirt Femme

Het nieuwe album van Zweedse singer-songwriter Tove Lo, Dirt Femme, is een verzameling persoonlijke teksten op popmuziek. De artieste geeft zichzelf volledig over aan electro- en synthpop. Niet onverdienstelijk. Dirt Femme is een makkelijk te beluisteren popalbum waarop Tove Lo zich prima staande houdt. Nieuw is het geluid echter niet.

De zangeres, die in 2014 internationale bekendheid vergaarde met Habits (Stay High), introduceert haar album met twee openingsnummers. No One Dies From Love is een vrolijk dansnummer, maar weet muzikaal niet te onderscheiden. Een “13 in een dozijn”-plaat. Eerstvolgende nummer Suburbia brengt hier al een flinke verandering in. Nog steeds heel erg pop en niets nieuws, maar wel erg aanstekelijk. Een spannende start van het album heeft Tove Lo niet gekozen, maar de verrassingen komen nog.

Wie wil horen wie Tove Lo echt is, zowel als zangeres als songwriter, hoeft enkel True Romance aan te zetten. Het is een van de weinige nummers die rust in het album brengt. Geen aanstekelijke drumbeats, maar de kwetsbare stem van de Zweedse. Dat ze kan zingen, maakt ze hier wel duidelijk. Het rauwe randje op haar stem komt tevoorschijn en weet je te betoveren. Het was de rust die dit album even nodig had. Zeker na afknapper 2 Die 4 welke een sample van Crazy Frog’s ‘Popcorn’ bevat.

Deze recensie van Tove Lo ‘Dirt Femme′ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine