Recensie: Will Knox – Shedding & Blooming

Verhalenverteller Will Knox heeft onlangs zijn derde soloalbum uitgebracht. Op Shedding & Blooming vertelt de in Haarlem wonende Brit zijn persoonlijke verhalen van de afgelopen jaren. Het is een mooi album met een relevante boodschap geworden: hoe slecht het leven ook is, het wordt beter.

De naam van Will Knox zal niet veel belletjes doen rinkelen. Zijn werk absoluut wel. Als verhalenverteller pur sang heeft Knox aan ontelbare hits van Nederlandse artiesten meegeschreven. Onder andere de nieuwe single van Blanks OK To Cry, Son Mieux’s The Mustard Seed, Ilse DeLange’s Clouds en het songfestival winnende nummer van Duncan Laurence Arcade staan op zijn naam. Een behoorlijk indrukwekkende lijst. Nu brengt Knox zijn songteksten ten gehore met zijn eigen stem en muziek.

Hij opent het album met Shedding… . Een stemmige opening die door de aanwezige klarinet nog stemmiger wordt. Het eerste gedeelte van Shedding & Blooming is hiermee van start gegaan. Het is het donkerste stadium waarin Knox zingt over een moeilijke tijd die achter hem ligt. Als in het buitenland wonende Brit, heeft de Brexit al zijn zekerheden onzeker gemaakt. Ook de pandemie is voor een artiest als hij niet bevorderlijk geweest. Gelukkig blijft hij niet in deze moeilijke tijd hangen. Al snel beweegt hij zich naar het volgende stadium waarna hij op …Blooming het album met een positieve noot afsluit.

Deze recensie van Will Knox ‘Shedding & Blooming’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.