Recensie: Will Young – Crying on the Bathroom Floor

De Britse zanger Will Young heeft een moeilijk jaar achter de rug. Na het verliezen van zijn tweelingbroer heeft hij gewerkt aan zijn nieuwe album Crying on the Bathroom Floor. Een coveralbum waarvan de originele versies zijn geschreven en gezongen door vrouwen. Het is een emotioneel album geworden waarop Will Young niet enkel covers zingt, maar ook zijn eigen emoties verwerkt.

Met zijn unieke stemgeluid is Will Young in Engeland doorgebroken in het televisieprogramma ‘Pop Idol’. Nu, 18 jaar later, heeft hij al veel eigen materiaal uitgebracht, maar is het nu tijd om een album te creëren dat een aantal moderne vrouwelijke zangeressen eert. Hij heeft dit naar eigen zeggen gedaan om zich beter in te kunnen leven in teksten geschreven door vrouwen. Alle nummers op Crying on the Bathroom Floor zijn wel in een ‘Will Young-jasje’ gestoken. Hij heeft alles helemaal zijn eigen gemaakt en toch zijn de originele nummers nog goed terug te horen.

Deze recensie van Will Young ‘Crying on the Bathroom Floor’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.