Recensie: Years & Years – Night Call

Britse synthpop formatie Years & Years kondigde 2021 een derde album met grote veranderingen aan. De grootste verandering op Night Call? In plaats van de driekoppige band waar ze mee begonnen, heeft Years & Years zich inmiddels ontpopt als het solo-project van zanger Olly Alexander. Dat betekent trouwens niet dat de gestopte leden niet meer betrokken zijn bij de band. Een nieuw geluid hoef je dus niet te verwachten van dit derde album. Sterker nog, het is veel van hetzelfde. Heel veel. Jammer, want het was een uitgesproken kans geweest voor Olly om zich muzikaal verder te ontwikkelen.

Years & Years zijn bekend geworden met synthpop nummers die inmiddels niet meer uit het collectieve popmuziek geheugen zijn weg te slaan. Met Desire en King heeft de band al een flink publiek enthousiast gekregen. En met diezelfde elektropop gaat Olly nu ‘in zijn eentje’ verder. Invloeden van vroegere acts als Pet Shop Boys en Kylie Minogue zijn te horen. Met name die laatste komt op dit album meermaals langs. Niet gek dus dat Olly aan Kylie heeft gevraagd om eraan mee te werken. Ze is te horen op de remix van radiohit Starstruck en A Second To Midnight, wat ook op Kylie’s eigen album Disco: Guest List Edition staat. De korte bijdrage van de zangeres is een leuke toevoeging aan Night Call, maar niet meer dan dat.

Deze recensie van Years & Years ‘Night Call’ maakt deel uit van een samenwerking met Maxazine. Benieuwd naar de rest van de recensie?

Bekijk alle recensies in samenwerking met Maxazine hier.