The Weeknd Super Bowl Halftime Show

Het is het grootste sportevenement ter wereld: de Super Bowl. En niet alleen de wedstrijd zelf is groots, ook alles eromheen. Dit jaar had Canadese zanger The Weeknd de grote eer om de door een miljoenenpubliek bekeken halftime show te verzorgen. En hoe!

Het is een optreden van nog geen 15 minuten, maar de Super Bowl halftime show is altijd een spektakel. Zo ook dit jaar. The Weeknd kreeg dit jaar de eer (en taak) om een grootse show neer te zetten. En daar is hij absoluut in geslaagd!

Afgelopen jaar heeft The Weeknd zijn succesvolle zesde album After Hours uitgebracht waar een grote wereldtour achteraan gepland stond. Helaas moest deze tour door de corona-pandemie worden uitgesteld en staat deze nu voor 2022 op de planning. De zanger heeft nu toch een groot deel van zijn hits voor een miljoenenpubliek mogen laten horen. Met een enorme productie, die grotendeels door The Weeknd zelf is gefinancierd, heeft hij zijn podiumtijd gebruikt om zijn grootste hits in een medley ten gehore te brengen in een uitverkocht stadion.  

StarboyCan’t Feel My FaceSave your TearsEarned it en monsterhit Blinding Lights kwamen allemaal langs. De extra 7 miljoen dollar die The Weeknd zelf in de show heeft gestopt was zichtbaar in de productie. Een groot koor en strijkorkest begeleidde hem en de band vanaf een tribune. En voor extra spektakel waren er de honderden dansers gekleed als The Weeknd lookalikes. Het hoogtepunt was het moment dat het hele American football-veld vol liep met deze dansers en de zanger in het midden omringden. 

Pre-show Miley Cyrus

Niet alleen The Weeknd is gevraagd om de entertainment naast het sportevenement te verzorgen. Ook Miley Cyrus heeft gisteren haar muziek ten gehore mogen brengen tijdens de pre-show voorafgaand aan de wedstrijd. In tegenstelling tot de halftime show, werd deze show niet op televisie uitgezonden. 

Ook Miley Cyrus heeft afgelopen jaar een nieuw album uitgebracht: Plastic Hearts. Hierop zijn samenwerkingen met Billy Idol en Joan Jett te horen. Dit enige optreden wat ze in tijden heeft gehad en zal hebben was dus de uitgelezen mogelijkheid om beide rocksterren als special guests uit te nodigen en live versies te laten horen.

Het concert werd dan niet integraal op televisie uitgezonden, het was wel live te bekijken via de populaire app TikTok. Het jongere publiek dat veel op deze app aanwezig is, zal dan ook blij zijn geweest dat Miley niet alleen haar nieuwe nummers ten gehore bracht, maar ook oudere hits. Zo kwamen We Can’t StopWrecking BallThe Climb en Party in the USA voorbij. 

Voor de liefhebber is er dus naast de geweldige halftime show ook een volledig concert van Miley Cyrus om te bekijken. Op haar eigen YouTube kanaal staan meerdere nummers waaronder Angels Like You wat gericht is aan de eerstehulpverleners van de corona-crisis die in vele getallen aanwezig zijn in het publiek.