Recensie: Fate: The Winx Saga – seizoen 2

Na een veelbekeken eerste seizoen kon seizoen 2 van Fate: The Winx Saga niet uitblijven. In dit tweede deel gaan Bloom en de andere ‘Winx Club’-leden weer op avontuur. Ditmaal is de slechterik van seizoen 1, Rosalind, het nieuwe schoolhoofd geworden. Hoe komen ze daar vanaf en wat is er met de vermiste studenten van feeënschool Alfea gebeurd? In sneltreinvaart behandeld deze Netflix Original een gecompliceerde verhaallijn. Soms een rommeltje, maar er het is een verbetering is ten opzichte van seizoen 1.

Directrice Dowling is weg en Rosalind heeft haar plek ingenomen. Feeënschool Alfea krijgt meteen andere lesmethodes. Met een nieuwe vijand op de loer, bloedheksen, staan Bloom, Aisha, Terra, Musa en Stella klaar om het kwaad te bestrijden. Ook fee Flora, die in het eerste seizoen nog ontbrak, is ditmaal van de partij.

Magische krachten, feeën en tienerrelaties op een highschool. In Fate: The Winx Saga komt het allemaal voorbij. En in seizoen 2 wordt er nog een schepje bovenop gegooid met meer drama. Leuk en makkelijk weg te kijken, maar de verhaallijn lijkt steeds verder uit zicht te raken. Het is ook daardoor dat de finale erg gehaast aanvoelt.

Trailer Fate: The Winx Saga seizoen 2 ©Netflix

Niet overtuigend

Voor alle fans van de Nickelodeon animatie serie Winx Club: nee, seizoen 2 is opnieuw directe live-action verfilming. Opnieuw zijn alle personages aanwezig, maar het verhaal is donkerder dan Nickelodeon ooit voor ogen heeft gehad. Fate is meer een tienerdrama à la Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina. Of dit een succesvolle formule is, is maar de vraag. Veel kijkers vindt Netflix leuk, maar de matige kwaliteit van het acteer- en schrijfwerk haalt het succes hard naar beneden.

Toch is dit tweede seizoen een hele verbetering vergeleken met het eerste. Het plot is wat sterker en de samenwerking tussen de acteurs is aanzienlijk verbeterd. Desondanks blijft er genoeg te wensen over voor een eventueel derde seizoen. De snelheid waarmee problemen worden opgelost, is te inconsistent. Soms in sneltreinvaart soms een slakkengang. Dit gelijk trekken, zou de kwaliteit van Fate goed doen.

Fate: The Winx Saga seizoen 3?

Er is nog niks aangekondigd, maar het open einde van seizoen 2 laat genoeg ruimte over voor een nieuw verhaal. Als de schrijvers en acteurs dezelfde groei doormaken, zou het derde seizoen behoorlijk boven zichzelf uit kunnen steken.

Al met al zijn het de castleden die de serie maken tot wat deze is. Af en toe wat overdreven en klef, maar de gezamenlijke scènes van Winx feeën Bloom, Terra, Stella, Musa, Aisha en Flora zijn wel het sterkste. Om hier meer van terug te zien, is dus zeker geen straf!

Fate The Winx Saga season 2 poster seizoen 2

Fate: The Winx Saga (2021 -) – Netflix

Deze tieners zijn vastbesloten om hun toverkrachten te perfectioneren. Op de magische kostschool Alfea leren ze omgaan met rivaliteit, romantiek en het bovennatuurlijke.

Cast: Abigail Cowen, Hannah van der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum, Paulina Chávez, Danny Griffin, Robert James-Collier, e.a.
Showrunner: Brian Young
Studio: Netflix