Recensie: Loki – seizoen 1 (Disney+)

Wat doe je als een publieksfavoriet in een grote film dood gaat? Een nieuwe tijdreis verhaallijn verzinnen! Dat zullen Marvel en Disney ook hebben gedacht met publiekslieveling Loki. In Loki seizoen 1 volgen we de broer van Thor in een nieuw avontuur op de tijdlijn van de MCU. Na een wat trage start, komt Loki op stoom! Een geslaagde derde serie van Marvel op Disney+.

Loki seizoen 1 speelt zich af na, of eigenlijk tijdens, de eerste Avengers film uit 2012. Wanneer Loki de tesseract steelt na te zijn opgepakt, wordt hij door de TVA meegenomen. Die gebeurtenis had namelijk niet plaats mogen vinden op de huidige tijdlijn. De TVA speelt hierin de rol van bewaarders van de heilige tijdlijn.

Eenmaal bij de TVA ontmoet Loki agent Mobius, gespeeld door Owen Wilson, die hem over andere Loki’s verteld. Met oneindig veel universums die ieder hun eigen versie van de God van het Onheil hebben, zijn er behoorlijk wat Loki varianten die van hun tijdlijn afwijken. Een ideaal scenario voor een seizoen vol tijdreizen en nieuwe werelden!

Wereld vol Loki’s

De eerste afleveringen moeten veel uitleggen. De serie komt dan ook niet snel op gang. Maar wanneer dat wel gebeurd, ga je gelijk mee in een stroomversnelling!

*Spoiler Alert* In de vijfde aflevering worden alle Loki varianten geïntroduceerd. Met name de ‘originele Loki’ gespeeld door Richard E. Grant is hier een leuke afwisseling. Maar ook de andere Loki’s en de nieuwe wereld waarin ze zich bevinden, maken van deze aflevering een enorm goede aanloop naar de finale.

Dat Tom Hiddleston een goede Loki kan spelen, bewijst hij nog maar eens in deze serie. Maar hij is niet de enige die dat kan. Sophia Di Martino weet als Sylvie haar moment te pakken en is een onverwachte nieuwe Loki. De chemie tussen de twee is groot. Wat ook raar is, want ze zijn varianten van elkaar. Het ultieme narcisisme van Loki: verliefd worden op jezelf. Deze ‘Lokincest’ verhaallijn is apart, maar past wel binnen de serie.

Er zijn helaas maar 6 afleveringen in Loki seizoen 1. Zeker nadat het verhaal op gang is gekomen, hoop je nog veel meer te kunnen zien. Maar goed nieuws: Loki seizoen 2 is aangekondigd! Dat kon ook haast niet anders na zo’n open finale. Veel losse eindjes worden opgelost, maar er worden ook veel nieuwe geopend. Net als de vertakkingen op de tijdlijn van de TVA zelf.

Derde Marvel serie op Disney+

Marvel en Disney bouwen snel door aan de vierde fase in de MCU. Na WandaVision en The Falcon and The Winter Soldier volgt met Loki de derde Marvel serie op Disney+. Alledrie volgen ze een heel ander verhaal en hebben ze een hele verschillende uitvoering. Waarschijnlijk is Loki voor Marvel fans de serie die het dichtst in de buurt komt van de welbekende Marvel films. Loki seizoen 1 heeft met name veel weg van de Thor films, waarin Loki zelf ook werd geïntroduceerd. Naast deze drie Marvel series op Disney+, draait nu ook Black Widow in de bioscoop. De Marvel Cinematic Universe is dus nog lang niet klaar met nieuwe content. En daar zullen ze de komende jaren nog veel verder mee gaan!

Trailer Loki seizoen 1 ©Marvel
Poster Loki seizoen 1 serie Disney+ marvel

Loki (2021-) – Disney+

In Loki van Marvel Studio’s vervolgt de listige schurk Loki (Tome Hiddleston) zijn rol van de God van het Onheil in een nieuwe serie die plaatsvinden na de gebeurtenissen in Avengers: Endgame. De regie is van Kate Herron, de schrijver is Michael Waldron.

Cast: Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, e.a.
Regisseur: Kate Herron
Schrijver: Michael Waldron
Studio: Marvel Studios