Recensie: Lupin – Deel 1 (Netflix)

Begin januari van dit jaar de release van de Franse Netflix Original Lupin. Een serie over een man die de gentleman inbreker Arsène Lupin om zijn overleden vader te wreken. Met Omar Sy in de hoofdrol is Lupin Deel 1 een groot succes voor Netflix. En vanaf 11 juni is Lupin – Deel 2 al te zien.

De Franse Sherlock Holmes met een beetje Houdini. Zo zou je Arsène Lupin het beste kunnen omschrijven. Immigrantentalen Assange Diop gebruikt het personage van schrijver Maurice Leblanc om de rijke familie Pellegrini terug te pakken. Jaren geleden werkte zijn vader als chauffeur voor de familie. Hij werd echter van diefstal beschuldigd en kwam in de gevangenis terecht. Daar heeft Assane’s vader zelfmoord gepleegd. Assane stond er sindsdien alleen voor.

Na een recent onderzoek is Assane erachter gekomen dat zijn vader erin is geluisd. Hij heeft al die jaren geleden de diamanten ketting niet gestolen. De Pellegrini’s hebben Assane’s vader gebruikt om verzekeringsgeld te krijgen. Hoog tijd om de invloedrijke familie terug te pakken!

Vanaf de spectaculaire eerste aflevering wordt je meegezogen in het mysterie van Lupin. Een roof die niet onderdoet aan bekende Hollywood-‘heists’ zorgt hier wel voor. Maar met enkel het stelen van de diamanten ketting tijdens de veiling ervan, is Assane’s plan nog niet klaar. De plannen om de Pellegrini’s te dwarsbomen volgen elkaar in rap tempo op. Maar helaas voor Assane is de familie hem vaak een stapje voor. Gaat het hem lukken om de Pellegrini’s terug te pakken?

Trailer Lupin Deel 1 ©Netflix

Lupin – Deel 2

Vanaf 11 juni staat deel 2 van Lupin op Netflix. Hierin wordt de spannende cliffhanger van Deel 1 voortgezet. *Spoiler Alert* Terwijl Assane met zijn gezin een dagje weg was, werd zijn zoon ontvoerd. Deel 2 zal dus een zoektocht worden naar zijn zoon, terwijl Assane ook de Pellegrini’s nog moet terugpakken.

Net als het eerste deel, heeft ook het tweede deel maar 5 afleveringen. Zo uitgekeken dus! Netflix springt hier goed op in door het tweede deel vrij snel na het eerste uit te brengen. Of we Lupin Deel 1 en Deel 2 later als een seizoen wordt geteld, dat is nog even afwachten. Aangezien de gehele cast terugkeert en het verhaal weer op hetzelfde moment wordt opgepakt waar Deel 1 stopt, is die kans wel aanwezig.

Met Omar Sy in de hoofdrol heeft Netflix de loterij eigenlijk al gewonnen. De Franse acteur die onder andere bekend is van Intouchables en Demain tout commence heeft zijn acteerkwaliteiten al flink laten zien. En dat doet hij ook weer met Assane en zijn alterego Lupin. Het succes van Lupin Deel 1 is grotendeels aan de hoofdpersoon te danken, maar de rest van de cast moet zeker niet over het hoofd worden gezien. Gelukkig kunnen we ze allemaal snel weer in actie zien in Lupin Deel 2!

Trailer Lupin Deel 2 ©Netflix
Poster Lupin deel 1 Netflix Original Serie

Lupin – Deel 1

Jaren na een onrechtvaardige gebeurtenis wil Assane een oude rekening (en schuld) vereffenen door een diamanten ketting te stelen maar de overval loopt onverwacht anders.

Cast: Omar Sy, Vincent Londez, Hervé Pierre, Soufiane Guerrab, e.a.
Schrijver/creator: George Kay