Recensie: Lupin – Deel 2 (Netflix)

De Franse gentleman inbreker Assane Diop is terug in Lupin Deel 2. Omar Sy kruipt weer in zijn karakter en gaat verder waar Lupin – Deel 1 is gebleven. Net als het eerste deel, heeft Netflix ook nu weer onverwachte en spectaculaire scènes in elkaar gezet. Lupin laat in dit tweede deel nog maar eens zien, dat de beste Netflix Originals niet altijd Amerikaanse producties hoeven te zijn.

Het eerste deel van Lupin eindigde met de ontvoering van Assane’s zoon Raoul. Het tweede deel gaat verder op dat moment. Raoul is ontvoerd en Assane probeert samen met agent Guedira zijn zoon terug te halen. Ondertussen maakt ook de politie nog steeds jacht op Assane vanwege de roof van de ketting van de rijke familie Pellegrini.

Hubert Pellegrini probeert in Lupin – Deel 2 nog steeds om Assane te pakken te krijgen. Het liefst voordat hij wordt verlinkt voor betrokkenheid bij verzekeringsfraude en de dood van Assane’s vader Babakar Diop. Het kat-en-muisspel wordt dan ook tot een hoogtepunt gebracht. Maar gelukkig heeft Assane nog een aantal trucs van zijn grote held Arsène Lupin achter de hand. Hiermee weet hij niet alleen Pellegrini te slim af te zijn, maar ook de politie. Met uitzondering van mede Lupin fan agent Guedira.

Op naar het derde deel!

De cast en crew van Lupin hebben opnieuw geen steek laten vallen. Het begint al met Parijs dat prachtig overal op de achtergrond te zien is. Maar ook Omar Sy laat de charmante gentleman inbreker weer in hem los. En deze keer zie je hem niet alleen zijn charme gebruiken om ergens onder uit te komen. Hij zet het nu ook in om tactisch een relatie op te bouwen met mensen. De perfecte acteur om dit uit te voeren.

Heb je het eerste deel gezien? En vond je het erg mooi en leuk? Be prepared! Want in Lupin – Deel 2 gooit Netflix er nog een snufje bovenop. Dit is ook onder andere te zien in de cinematografie. De stad Parijs wordt prachtig in beeld gebracht, maar de camera blijft altijd keurig op de cast gefocust. Dit zorgt voor prachtige beelden die de serie dat extra zetje geeft om boven zichzelf uit te stijgen.

Het enige minpuntje aan Lupin? Netflix heeft er opnieuw voor gekozen om maar 5 afleveringen te maken. Dit betekent dat de serie ideaal is voor een goede binge, maar je wel weer snel naar meer verlangt. Maar goed nieuws: Lupin – Deel 3 komt eraan! Wanneer is nog niet bekend, maar er kan dus worden uitgekeken naar nog een seizoen met de slimme streken van gentleman inbreker Assane ‘Lupin’ Diop.

Trailer Lupin – Deel 2 ©Netflix
Poster Lupin deel 2 netflix original serie review

Lupin – Deel 2 (Netflix)

Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Cast: Omar SyHervé PierreSoufiane Guerrab, Vincent Londez e.a.
Schrijver/creator: George Kay