Recensie: Lupin – Deel 3

De gentleman-dief Assane Diop is terug in Lupin Deel 3. De succesvolle Franse Netflix Original heeft zichzelf opnieuw overtroffen. Met de charismatische Omar Sy in de hoofdrol is het derde deel van Lupin een meeslepende ervaring die je van de eerste tot de laatste minuut op het puntje van je stoel houdt. Als je om wat voor reden dan ook nog niet naar Lupin hebt gekeken, begin dan nu met bingen. Je zult er geen spijt van krijgen.

Aan het einde van Lupin Deel 2 werd de familie Pellegrini bedrogen door Diop. Hij ging in de schaduw nadat hij zichzelf als de gezochte dief had onthuld. Maar hij ontdekt dat zijn familie niet in staat is om hun leven te leiden vanwege de media die hen lastigvalt. Tijd voor Assane Diop om uit de schaduw te treden.

Tijdens een grote overval, waarbij hij niet alleen de waardevolle zwarte parel buitmaakt, doet hij ook alsof hij is overleden. Een ultieme poging om de rest van zijn leven onder de radar te leven. Maar zoals het een Lupin-serie betaamt, gebeurt dit niet zonder een strijd. Zijn moeder, Mariama, keert terug uit Senegal, maar verkeert meteen in gevaar. Kan Diop haar op tijd uit de problemen helpen?

Trailer Lupin Deel 2 ©Netflix

Op het puntje van je stoel

Zoals eerder gezien, haalt hoofdpersonage Diop zijn trucs uit de gentleman-dief Arsène Lupin. Deze ongelooflijke fictieve trucs blijken ook te werken in Diop’s wereld. De spanning is aanwezig vanaf de allereerste seconde. Gaat de sympathieke dief opnieuw slagen?

Omar Sy bewijst opnieuw dat zijn charisma Lupin maakt. Zonder hem in de hoofdrol zou Lupin een heel andere show zijn geweest. Maar de Fransman is niet het enige castlid dat de verwachtingen overtreft in deel 3. Bij het terugkijken in Diop’s verleden toont de jongere cast (die buitengewoon goed is gecast) hun potentieel. Meer dan eerder maken de flashbacks dit seizoen. Het verhaal is opwindend, nieuw en verbindt veel antwoorden met vragen.

Uitleg over het einde van Lupin Deel 3 – Spoiler alert!

Toch heeft het einde mogelijk wat meer uitleg nodig. Waar deel 1 en deel 2 zich volledig richtten op de relatie van Diop met de familie Pellegrini, gaat deel 3 verder dan dat. Zijn activiteiten brengen Diop achter de tralies nadat hij zichzelf aangeeft. Eenmaal daar ontvangt hij een envelop van zijn celgenoot. Binnenin zit een foto van een jonge Diop die een van zijn Lupin-boeken vasthoudt.

Wanneer de camera uitzoomt naar de cel naast hem, wordt de afzender van de envelop onthuld: Hubert Pellegrini. Weet het hoofd van de familie van Diop’s trucs en zijn relatie met Lupin? Met deze grote cliffhanger lijkt het waarschijnlijk dat Lupin Deel 4 eraan zit te komen. Het is echter nog niet officieel aangekondigd. Zullen we een rematch zien tussen Assane Diop en Hubert Pellegrini in het vierde deel?

Lupin deel 3 omar sy poster

Lupin (2021-) – Netflix

Geïnspireerd door de avonturen van Arsène Lupin probeert de galante dief Assane Diop zijn vader te wreken voor het onrecht dat een rijke familie hem heeft aangedaan.

Cast: Omar SyLudivine SagnierHervé PierreEtan Simon, e.a.
Creator: George Kay
Studio’s: Netflix