Recensie: She-Hulk: Attorney at Law

Marvel is op Disney+ al een tijdje bezig het Marvel Cinematic Universe uit te breiden in de vorm van series. Elke serie bouwt voort op de films, maar vaak in een andere stijl. Met She-Hulk: Attorney at Law voeren Marvel en Disney deze truc opnieuw uit. De introductie van de vrouwelijke Hulk levert een serie op die op alle fronten onverwachts is. Superheldenshow? Niet echt. Advocatenserie? Ook niet helemaal. Maar leuk, dat is She-Hulk zeker!

Tatiana Maslany neemt een veelzijdige rol op zich. Dat ze dit kan, heeft ze in Orphan Black al laten zien. Maar She-Hulk is een klasse apart. Wanneer Jennifer Walters samen met neef Bruce Banner een auto-ongeluk krijgt, komt ze per ongeluk in contact met zijn bloed. Gemutileerd bloed. Want Bruce Banner is niet alleen een wetenschapper, hij is ook Hulk.

Jennifer Walters wordt besmet met het Hulk-gen en kan hier meteen al beter mee omgaan dan haar neef. Het veranderen van Jennifer naar She-Hulk en weer terug gaat probleemloos. Tot haar bekendheid haar carrière als advocaat moeilijk maakt.

Trailer SheHulk ©Marvel & Disney

Breaking the fourth wall

Waar WandaVision meerdere comedyseries als inspiratiebron nam, gaat She-Hulk een stap verder. De vierde muur die tussen het scherm en kijker in staat, wordt meermaals gebroken door Maslany (Jennifer Walters). Een grappig effect dat erg goed wordt uitgevoerd en in de laatste aflevering tot een ultiem slot komt dat Marvel-fans zeker kunnen waarderen.

Maar ondanks een leuk verhaal en interessante vertelling, mist She-Hulk iets. De duidelijkheid over het genre van de serie draagt hier ook aan bij. Een mix tussen een superhelden-, advocaten- en comedyserie. Maar het is het ook allemaal net niet. En daar komt dan nog de bizar slechte CGI bij. Dat personage She-Hulk digitaal gemaakt moet worden, is logisch. Maar de manier waarop is niet wat we van Marvel gewend zijn. Het is het zichtbare resultaat van de onlangs naar buiten gebrachte problemen van Marvel met VFX artists die ook al in Thor: Love and Thunder te zien waren.

Cameos in She-Hulk

Marvel is geen Marvel zonder gebruik te maken van de enorme hoeveelheid superhelden in elke nieuwe productie. Cameos zijn dan ook volop aanwezig in She-Hulk: Attorney at Law. Van Hulk tot Wong en zelfs een leuke verrassing in de vorm van Daredevil! Qua slechteriken mogen de schrijvers nog eens gaan brainstormen. Met name de neppe Titania lijkt erg geforceerd geschreven voor Jameela Jamil. Zonde, want een goede superheld verdient ook een goede slechterik. En helaas zijn ook de andere slechteriken niet goed genoeg voor She-Hulk. Misschien is het dan toch een advocatenserie…

Hopelijk zien we de serie groeien in een tweede seizoen, want dat is wat deze nieuwe superheld verdient. Ze zal binnenkort volgens K.E.V.I.N. (check de finale) niet op het grote scherm te zien zijn, maar misschien dat het kleine scherm nog mogelijkheden biedt. Dat Tatiana Maslany deze rol als gegoten zit, dat mag duidelijk zijn. Alleen voor haar sterke optreden is deze leuke serie een aanrader.

She Hulk SheHulk She-Hulk poster Marvel serie recensie review

She-Hulk: Attorney at Law (2022) – Disney+

In ‘She-Hulk: Attorney at Law’ van Marvel Studios moet Jennifer Walters – een advocaat die gespecialiseerd is in bovenmenselijke rechtszaken – het gecompliceerde leven van een alleenstaande, 30-jarige navigeren die daarnaast ook een groene 1,80 meter lange supersterke hulk is.

Cast: Tatiana Maslany, Ginger Gonzaga, Jameela Jamil, Tim Roth, Mark Ruffalo, Charlie Cox, e.a.
Creator: Jessica Gao
Studio’s: Marvel & Disney